Zonder onze hulp

Wellicht zijn de omstandigheden er niet naar dat je onze hulp kunt of wilt inroepen. In dat geval delen wij graag onze opgedane kennis met je.

Begrafenisondernemer.
Zorg dat je bij de juiste begrafenisondernemer terechtkomt. De ondernemer uit het dorp, hoe sympathiek ook, is vaak niet in staat zich in te leven in de wensen en ideeën van ons buitenlanders. Hij kan ervan uitgaan dat de begrafenis op de Portugese wijze de enige goede wijze is. Het is ons inziens beter Funeraria Rainha dos Anjos van Ricardo Oliveira te benaderen. Ricardo spreekt Nederlands, Engels en uiteraard Portugees en heeft veel ervaring met de begrafenissen en crematies van buitenlanders. Hij is in Nederland opgegroeid. Hierdoor kan hij zich (beter) inleven. Wij hebben goede ervaringen met hem. Of ga naar een grote begrafenisondernemer zoals Servilusa, waar Vanda Castro (telefoon 968776131) een goede contactpersoon is.

Crematorium.
Wees alert bij bijvoorbeeld de keuze van een crematorium. De begrafenisondernemer heeft de neiging om voor het crematorium van Lissabon te kiezen. Dit kan handig zijn omdat het dichtbij het vliegveld ligt. Maar dat is misschien niet het criterium waar je zelf vanuit zou gaan. Het particuliere crematorium in Leiria is dichterbij, gemakkelijker te bereiken en heeft meer mogelijkheden om een afscheidsceremonie te realiseren.

Portugese ondernemers hebben de neiging om te zeggen dat er slechts drie crematoria zijn in Portugal. Dat is niet waar. Servilusa heeft naast de staatscrematoria zo’n vijfentwintig crematoria verspreid over het land.

Geboorteakte.
In sommige gevallen kan de begrafenis ondernemer de geboorteakte van de overledene vragen.

De dag dat de kalender stilstaat.
Het regelen van de uitvaart is onderdeel van het rouwproces. Toch hoef je niet alles alleen te doen. We zijn altijd bereid om, zelfs op de achtergrond, een luisterend oor te bieden, advies te geven of je iets uit handen te nemen. Op de pagina contact vind je onze gegevens.